Digitalizirane zbirke Muzeja Međimurja Čakovec – Naših pedeset blaga

Muzej Međimurja Čakovec ove godine slavi jubilarnu 60. godišnjicu osnutka i postojanja, te je u povodu proslave otvorena izložba “Digitalizirane zbirke Muzeja Međimurja Čakovec- Naših pedeset blaga” na sam Dan grada Čakovca, ali i na datum kojeg je Muzej prvi puta otvorio svoje postave za javnost, 29. svibnja.

Otvorenju se pridružio velik broj zainteresiranih, poznata lica iz javnog i društvenog života te nekadašnji i sadašnji zaposlenici Muzeja. Na početku se uzvanicima obratio ravnatelj Muzeja mr. sc. Vladimir Kalšan, dok je nakon njega Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, lijepim riječima čestitao Muzeju na njihovoj obljetnici te je otvorio izložbu. Međimurske melodije zvonile su Izložbenim salonom zahvaljujući ženskoj vokalnoj skupini KUU-a “Veseli Međimurci” iz Čakovca.

Izložba “Digitalizirane zbirke Muzeja Međimurja – Naših pedeset blaga” prikazuje predmete iz svih zbirki Muzeja, a izložbu i obljetnicu prati i publikacija u kojoj je obrađena povijest i postanak Muzeja, prvi djelatnici, nastajanje stalnog postava, sva arheološka istraživanja Muzeja, statička sanacija i obnova Staroga grada, ali i djelatnost Muzeja danas. Također su pobrojane i sve izložbe i publikacije Muzeja nastale tijekom ovih 60 godina.

vrijeme održavanja: 29. svibanj – 7. lipanj 2014
organizator: Muzej Međimurja Čakovec
mjesto održavanja: Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec

Please like & share:

Article written by admin