Djelatnici MMČ-a na radionici o izvještavanju za korisnike projekata Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska

U Ljubljani je 28. studenog 2018. održana radionica o izvještavanju namijenjena korisnicima projekata potvrđenih u okviru 3. roka otvorenog javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska. Kako je Muzej Međimurja Čakovec partner na projektu  LIVING CASTLES – Mreža “živih” dvoraca i ljetnikovaca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, radionici su prisustvovali i djelatnici Muzeja koji rade na projektu, ravnateljica Maša Hrustek Sobočan i kustos Povijesnog odjela Zoran Turk.

U prvom djelu programa djelatnici Zajedničkog tajništva održali su radionicu s temom Predstavljanje Smjernica za izvještavanje i praktično predstavljanje izvještavanja u elektroničkom sustavu za praćenje (eMS). Kasnije je od strane djelatnika na prvostupanjskoj kontroli Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske posebno za hrvatske partnere na projektima održana i radionica pod naslovom Predstavljanje nacionalnih pravila za izvještavanje za hrvatske korisnike. Cilj je sve voditelje projekata i projektne partnere upoznati sa svim pravilima provođenja te samim time spriječiti eventualne greške u postupku.

Muzej Međimurja Čakovec redovito sudjeluje u projektima sufinanciranim iz EU fondova, trenutno se provode dva, a neki su u fazi pripreme. Living Castles je projekt ukupne vrijednosti 1.454.671,54 eura, financiran preko operativnog programa u iznosu od 85 %. Vrijednost projekta koja se odnosi na Muzej Međimurja Čakovec je 168.335,00 eura, od čega je iz programa financirano 143.084,75 eura. Partneri na projektu su: Međimursko veleučilište u Čakovcu (HR) – vodeći partner, Raziskovalno izobraževalno središče RIS Dvorec Rakičan (SLO), Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj (SLO), Razvojna agencija Savinjske regije d.o.o. (SLO), Gradski muzej Varaždin (HR), Muzej Međimurja Čakovec (HR), Muzeji Hrvatskog zagorja (HR) i Proteus d.o.o. (SLO).

Please like & share:

Article written by admin