Izložba povodom Tjedna cjeloživotnog učenja

Uz pokroviteljstvo Muzeja Međimurja Čakovec, Pučko otvoreno učilište Novak iz Čakovca uključilo se u akciju Tjedan cjeloživotnog učenja. U suradnji s mladom međimurskom umjetnicom Kristinom Pongrac, tim je povodom u prostorijama Učilišta u ponedjeljak, 2. listopada 2017., organizirana izložba na temu Mladi i umjetnost.

Cilj priredbe bio je omogućiti mladim umjetnicima, koji stvaraju na različitim područjima, predstavljanje njihovih autorskih djela široj javnosti. Izložba je započela kulturnim programom na kojem su nastupile Simona Zidov i Leonarda Hegeduš s recitacijama te Bruno Tkalec na gitari. Poznati hrvatski književnik Ernest Fišer predstavio je pjesničku zbirku mladog pjesnika Jakova Skoka, a dr. sc. Zdravka Skok pročitala je recenziju te knjige.

Na izložbi su bili izloženi radovi sljedećih umjetnika: Maša i Matija Bajc, Matija Filo, Mario Jakšić, Jakov Skok, Magdalena Sklepić, Sandro Sklepić, Kristina Pongrac, Mateja Rusak, Bojana Vojvodić i Jelena Savić.

Ovakve izložbe mladih umjetnika i pjesnika u današnje su vrijeme poželjne i dobrodošle, pa Pučko otvoreno učilište Novak zaslužuje pohvalu i čestitke na organizaciji.

(Fotografija: emedjimurje.hr)

Please like & share:

Article written by admin