Jesen u Kraljevu vrtu 2017.

Lijepo i veselo bilo je minulog petka (13. listopada) u sve popularnijem Kraljevom vrtu u Čakovcu. Na tradicionalnoj priredbi Jesen u Kraljevu vrtu okupilo se poveće društvo djece, mladih i odraslih, sve s ciljem da se malo podruže, a istodobno i populariziraju taj kultni umjetnički prostor. Muzej Međimurja Čakovec želi, naime, Kraljev vrt pretvoriti u nezaobilazno okupljalište štovatelja života i djela slikara Ladislava Kralja Međimurca i umjetnosti općenito.

Jesen je jedna od priredbi u Vrtu na kojoj se sa svojim proizvodima predstavljaju poznatiji proizvođači zdrave hrane, no da bi njihova prodajna izložba imala i prepoznatljiv kulturni karakter, događaj je začinjen kulturnim programom. Ove godine izveli su ga učenici Prve osnovne škole Čakovec koje je pripremila učiteljica Danijela Topličanec. Djeca su bila odjevena u živopisne boje otpalog lišća i jesenskih plodova i vrlo su razdragano izvela cijeli niz recitacija i pjesama. Dakako, na ponos roditelja, baka i djedova koji su ih promatrali.

Poznati međimurski planinar Željko Poljak predstavio je planinarske rekvizite i odgovarao na pitanja posjetitelja zainteresiranih za planinarenje. Viša kustosica Erika Nađ Jerković govorila je o samom slikaru, koji nam je svojedobno darovao svoju rodnu kuću s prekrasnim vrtom i voćnjakom, a biodinamičarka Bernarda Orehovec (u Kraljevu vrtu brine se za „zdravlje“ voćaka i ukrasnih nasada)  predstavila je poimence ovogodišnje izlagače zdrave hrane. Cijeli program s osobitom su pozornošću, uz ostale posjetitelje, pratila i djeca Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca. Za glazbeni dio ovog veselja pobrinuo se Nikola Baričević na tradicionalnom instrumentu cimbulama. Priredbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec.

Muzej Međimurja Čakovec zahvaljuje se svim sudionicima Jeseni na uspješnoj suradnji i ugodnom druženju. Zahvaljujemo se i našem vjernom dugogodišnjem suradniku, gospodinu Peri Vidoviću (Ambijenti d.o.o.), koji je sponzorstvom omogućio realizaciju priredbe.

Please like & share:

Article written by admin