Kraljeve trešnje 2018.

Po pedeseti put rodile su trešnje u Kraljevu vrt i ponovno se dječji hihot, radost i veselje razmilio iz tog prikrivenog gradskog prostora, još uvijek ispunjenog umjetničkim duhom slikara i likovnog pedagoga Ladislava Kralja Međimurca.

Ljepota njegova plemenitog duha oslikava se u činjenici da je taj običan Čovjek svu svoju imovinu i sva svoja djela nakon smrti ostavio zajednici, ljudima koje nije poznavao i koji nisu bili dio njegova vremena i njegova života nego su rođeni desetljećima nakon njegove smrti i, štoviše, ljudima koji se danas još nisu rodili, a u budućnosti će zalaziti u njegov dom, diviti se njegovim umjetničkim djelima i brati voće iz njegova vrta.

U petak, 8. lipnja, u Kraljevu vrtu okupio se veći broj djece, mladeži i odraslih. Prigodni program održali su učenici OŠ Strahoninec, a pripremile su ih učiteljice Ana Horvat, Josipa Pejić, Mario Kanižaj, Lana Hohnjec te učitelji Aleksandar Rebernik i Mario Kanižaj. Program je bio prekrasan. U publici koja je pomno pratila priredbu bila su djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak, Treće osnovne škole Čakovec i Gospodarske škole Čakovec. Hvala svima, a osobito ravnateljici OŠ Strahoninec na susretljivosti i spremnosti na suradnju.

Sve nazočne pozdravila je ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan te pročelnik za društvene djelatnosti Branko Sušec.   

Please like & share:

Article written by admin