Muzejske radionice Vitezovi – dame – Pozoj

Osim posjeta stalnom muzejskom postavu Muzej Međimurja Čakovec nudi i dodatne edukativne sadržaje za predškolsku i školsku djecu u vidu tematskih radionica. Radionice pod nazivom „Vitezovi – dame – Pozoj“ osmišljene su i prilagođene specijalno za uzrast između 4 – 7 godina, predškolsku djecu i 1. razrede. Radionica se dotiče teme obitelji Zrinski, legende o čakovečkom zmaju Pozoju i ljubavne legende o međimurskom najpoznatijem ljubavnom paru : vitezu Nikoli Malakociju i Izabeli Petroci. Cilj nam je da djecu od malih nogu upoznajemo sa poviješću i posebnostima našeg kraja, a s vremenom će se kroz daljnje obrazovanje te informacije nadopunjavati i širiti dječje znanje. Pozitivna svijest o sebi gradi se i kroz upoznavanje vlastite povijesti i specifičnosti. Kroz radionice uspostavljamo novi interaktivni pristup u kojem se djeca aktivno uključuju u pričanje povijesti i preuzimaju pojedine uloge u povijesnoj priči.

U utorak, 01.03.2016. održali smo radionice s prvim i drugim razredom OŠ Vratišinec, a kako nam je bilo zabavno možete vidjeti na fotografijama.

Radionice se održavaju u prostorijama novootvorenog muzejskog informativnog centra (MIC), a termini se slažu prema dogovoru s voditeljima. Trajanje radionice je 1 sat, a cijena je 20 kn po djetetu. Za vrijeme trajanja Dana Međimurske županije, u razdoblju od 25. – 30.04.2016. radionice će se održavati po promotivnoj cijeni od 10 kn po djetetu. Zainteresirane grupe mogu se javiti na broj telefona: 040/ 313 499, ili na e-mail: sara.horvat35@gmail.com. Voditeljice radionica: Maša Hrustek Sobočan i Sara Horvat. (MHS)

Please like & share:

Article written by admin