Otvorena izložba Muzeja Sveti Ivan Zelina „Nikola Zrinski Sigetski i Sigetska bitka“

U petak 31. ožujka 2017. u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec otvorena je gostujuća izložba Muzeja Sveti Ivan Zelina pod nazivom „Nikola Zrinski Sigetski i Sigetska bitka“. Izložba osim samog lika Nikole Zrinskog i bitke kod Sigeta obrađuje i one manje poznate zanimljivosti poput viteških turnira i svakodnevnog života 16. i 17. stoljeća.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice Muzeja Međimurja Čakovec Maše Hrustek Sobočan o izložbi je govorio ravnatelj Muzeja Sv. Ivan Zelina Mladen Houška, ujedno i autor izložbe uz Romanu Mačković, višu kustosicu arheologinju istog muzeja. Izložba je nastala 2016. godine povodom 450. godišnjice Sigetske bitke, a nakon izlaganja u matičnom muzeju bila je prezentirana i zagrebačkoj publici prije no što je postavljena u Čakovcu. Izložbu je službeno otvorio zamjenik župana Zoran Vidović. Popratni gazbeni program na cimbulama, gitari i violini održao je trio Etno Garden.

Izložbu možete razgledati do 18. travnja 2016. od ponedjeljka do petka u vremenu od  8 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Cijena ulaznica je deset kuna za odrasle i pet kuna za umirovljenike, studente i učenike.

Please like & share:

Article written by admin