Otvorenje izložbe čakovečkog Salona fotografija

U petak 11. prosinca 2015. u 19 sati održat će se u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja otvorenje izložbe pobjedničkih fotografija ovogodišnjeg čakovečkog Salona fotografija. Ovo je već peta godina kako se Čakovec može podičiti održavanjem internacionalnog Salona fotografije na kojem sudjeluju fotografi, profesionalci i amateri iz čitavog svijeta. Svake godine broj pristiglih fotografija postiže značajan broj pa je tako 2015. godine zabilježeno 252 prijavljenih fotografa s ukupnim brojem od 3600 fotografija. Stručni žiri ocjenjivao je radove u čak šest kategorija: 1. Kolekcija – otvorena tema; 2. Slobodna tema u boji; 3. Slobodna tema monokromatski; 4. Priroda; 5. Fotoreporterska fotografija i 6. Putopisna fotografija.

Salon fotografije održava se pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, FIAP-a (Federation Internationale De´l Art Photographique), PSA (Photographic Society of America) i RPS (Royal Photographic Society). Organizatori Salona su: Udruga za fotografsku i filmsku kulturu – Fotomotiva te Udruga za fotografsku kulturu – Fotografija, obje iz Čakovca, a spiritus movens čitavog projekta i predsjednik Salona fotografije Čakovec je Petar Kovač – Grozni.

Pripreme za Salon traju po nekoliko mjeseci prije otvorenja same izložbe, a članovi udruga odrađuju sve poslove na volonterskoj osnovi, sve s ciljem kako bi Čakovec imao prepoznatljiv godišnji kulturni događaj u skladu s visokopozicioniranom čakovečkom fotografskom scenom, prepoznatljivom i priznatom na nacionalnoj razini.

Čakovečki Salon fotografije iz godine u godinu dobiva na težini i važnosti a na vama je da svojim dolaskom na izložbu podržite rad ovih mladih ljudi. (MHS)

Više o Salonu i događaju možete pročitati na službenoj stranici i na sljedećem linku: http://salon-cakovec.fotografija.hr

vrijeme održavanja: 11. prosinca – 1. siječnja 2016
organizator: Udruga za fotografsku i filmsku kulturu – Fotomotiva; Udruga za fotografsku kulturu – Fotografija
mjesto održavanja: Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec

Please like & share:

Article written by admin