Pedagoško-kreativna radionica MODNI NAKIT – OGRLICA

Sredinom rujna otvorit ćemo Izložbu donacije keramičarke Jelene Valkaj (1943. Železna Gora, Međimurje) koja je u Čakovcu završila Gimnaziju i studij likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji. Radila je kao likovni pedagog u osnovnoj školi 23 godine i usporedo razvijala vlastiti likovni izričaj u keramici. Svoje umijeće usavršavala je kao dizajner keramike u Ptuju (OPTE). Od 1996. radila je do umirovljenja u Graditeljskoj školi Čakovec na odjelu za dizajn keramike.   Izlagala je samostalno i na skupnim izložbama u domovini i inozemstvu.  Radovi su joj nagrađeni 1990. i 1992. na međunarodnoj izložbi keramike u Napulju gdje dobiva počasnu titulu akademika.

Jelena Valkaj je 2016. darovala Muzeju izbor iz svog opusa unikatnog keramičkog nakita i dekorativnih posuda. Kako bi se donacija učinila dostupnom široj publici Muzej priređuje tematsku izložbu. Riječ je o izuzetno atraktivnom nakitu i dekorativnim posudama, visoke estetske vrijednosti.

Pedagoško kreativna radionica
MODNI NAKIT – OGRLICA
Voditelj radionice: JELENA VALKAJ, likovna pedagoginja i dizajnerica keramike
Vrijeme održavanja: 22.9. – 15.10. 2017. (raspored radionica ovisi o broju prijavljenih)
Ciljana dob: 5-8 razred osnovne škole, srednjoškolci, ostali zainteresirani
Opis radionice:
U uvodnom dijelu sudionici radionice obilaze izložbu s autoricom J. Valkaj razgledavajući keramički nakit i dekorativne posude uz razgovor. Nakon promatranja slijedi kreativna igra koja obuhvaća – građenje, kombiniranje, razlaganje, variranje sa zadaćom da se napravi vlastita ogrlica od unaprijed pripremljenih keramičkih elemenata. Na kraju dolazi i estetsko vrednovanje izrađenih ogrlica.  Oblici rada su frontalni, slobodni, individualni i  grupni.
Metode poučavanja su  usmeno izlaganje, direktno poučavanje, kontrola, davanje uputa, poticanje, savjetovanje i provjera. Cilj je potaknuti individualno kreativno izražavanje kod djece i razviti osjećaj za kompoziciju i sklad kako bi se postigao vizualni efekt i doživljaj.

Trajanje: 90-120 minuta
Cijena: učenici 20 kn,  ostali 40 kn
Sudionici dobivaju sav potrebni materijal na radionici.

Prijave do 20.9. 2.2017.
e-mail: erika.nad.jerkovic@mmc.hr
tel.: 313- 499, kućni 14  (8-14 h)

Please like & share:

Article written by admin