Povijest umjetnosti za slijepe i slabovidne osobe u Muzeju Međimurja Čakovec

Kako je izgledao život u Međimurju na kraju 19. st? Odgovor na to pitanje članovi Udruge slijepih Međimurske županije potražili su u Muzeju Međimurja, gdje su uz stručno vodstvo kustosice kulturno-povijesnih zbirki, Maše Hrustek Sobočan, imali priliku taktilno osjetiti predmete iz stalnog postava muzeja i kroz zanimljivu priču upoznati se s ugođajem tog perioda. Dio vodstva odradio je i Tomislav Duvnjak, član CeZama, jedan od inicijatora i voditelja radionica za slijepe i slabovidne.

Naglasak je stavljen na interakciju sudionika, razmjenu mišljenja uz usvajanje činjenica u opuštenoj i neformalnoj atmosferi.

Posjet muzeju održan je 30. rujna 2016. u sklopu Radionice povijesti umjetnosti za slijepe i slabovidne osobe koju provodi Udruga slijepih Međimurske županije u suradnji sa CeZam-om unutar programa “Bez većeg napora”. Cilj radionice je približavanje umjetnosti slijepim i slabovidnim osobama uz poticanje svih uključenih na poticajno druženje i ravnopravno sudjelovanje u društvenom životu.

Please like & share:

Article written by admin