Poziv na predstavljanje radnih listića uz stalni postav likovnih zbirki

Muzej Međimurja Čakovec poslao je ravnateljima i nastavnicima likovne kulture međimurskih osnovnih škola dopis s pozivom na predstavljanje radnih listića uz stalni postav likovnih zbirki. U pozivu, među ostalim stoji: 

u četvrtak, 8. studenog 2018., u 12,00 sati u Muzejskom informativnom centru (MIC, ulaz iz atrija palače) održat će se predstavljanje najnovije muzejske tiskovine namijenjene našim najbrojnijim posjetiteljima – školarcima, što je razvidno i iz njezina naslova

RADNI LISTIĆI UZ STALNI POSTAV LIKOVNIH ZBIRKI ZA OSNOVNE ŠKOLE.

Mapa s radnim listićima sadrži uvodni tekst o stalnom postavu likovnih zbirki MMČ-a s tlocrtom galerije, mali rječnik likovnih pojmova i radne listiće za zbirke Ladislava Kralja Međimurca, Luje Bezeredija, Marije Zidarić, Pavla Vamplina, Priske Kulčar, Angele Bek, umjetnika Međimurja i hrvatske umjetnosti 20. i 21. stoljeća.

Autorica radnih listića je muzejska savjetnica Erika Nađ-Jerković, dok grafičko oblikovanje potpisuje Tomislav Brozović. 

Mapa je namijenjena pojedinačnom samostalnom radu djece koja vole likovnu umjetnost te kao muzejsko pomagalo nastavnicima likovne kulture koji u sklopu nastave s djecom posjećuju Muzej Međimurja Čakovec. Mapu u svojem edukativno-pedagoškom radu jednako mogu koristiti i kustos galerije i muzejski pedagog. Radni listići preporučaju se za rad s djecom od 4. do 8. razreda.

Na predstavljanju će nastavnici likovne kulture dobiti besplatni primjerak mape s radnim listićima.

Također, izvlačenjem će se izabrati jedna osnovna škola s područja Grada Čakovca i jedna osnovna škola s područja Županije koje će dobiti po 30 besplatnih primjeraka mape.

Dobivene mape nastavnici likovne kulture podijelit će djeci s kojom imaju namjeru organizirano posjetiti Likovnu galeriju MMČ-a.    

Nakon predstavljanja Muzej Međimurja Čakovec primat će predbilježbe škola za željeni broj primjeraka mapa radnih listića, a određeni broj primjeraka bit će dostupan u slobodnoj prodaji za ostale zainteresirane posjetitelje MMČ-a.

Predbilježene škole moći će rezervirati termin posjeta s najviše jednim razredom. Prema želji, mogu koristiti vodstvo kustosa koje je potrebno dogovoriti unaprijed.

Molimo da se odazovete pozivu na predstavljanje kako bismo i dalje razvijali suradnju škola i Muzeja na obostrano zadovoljstvo. 

Tiskanje radnih listića financirano je sredstvima Grada Čakovca. 

                         

Please like & share:

Article written by admin