Projekt MUZEJ ZA POGLED predstavljen na konferenciji, a zatim proglašen jednim od 10 top-projekata na nacionalnoj razini akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”!

Međimurska županija imala je čast ove godine ugostiti 26. Godišnju konferenciju hrvatskih psihologa, koja se održavala u trajanju od 7. – 10. studenog 2018. u LifeClass Termama u Svetom Martinu na Muri. Šestotinjak psihologa iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja sudjelovalo je na ovogodišnjoj konferenciji pod temom „Kvaliteta života kroz životni vijek: izazovi i preporuke“. Predavanja i simpozije održali su stručnjaci iz država Europske unije te SAD-a.

Jedno od predavanja održala je i poznata čakovečka klinička psihologinja, Jelena Klinčević, na temu: “Djeca sa poremećajima iz autističnog spektra u svijetu likovne umjetnosti”. Tom je prigodom prezentirala projekt MUZEJ ZA POGLED, koji je uspješno proveden tijekom 2018. godine u Muzeju Međimurja Čakovec. Projekt je bio osmišljen kao  sustavan interdisciplinarni rad između Muzeja Međimurja, Udruge za autizam „Pogled“ iz Nedelišća i Psihologijskog centra Čakovec, a bio je namijenjen jednoj od najranjivijih socijalnih skupina, djeci iz autističnog spektra u dobi od 5 do 18 godina. Od konca travnja, tijekom svibnja i lipnja 2018. stalni postav likovnih zbirki Muzeja posjetilo je šezdesetak djece, od kojih je polovica sudjelovala i u likovnim radionicama. Nastali dječji radovi bili su izloženi u Muzeju na zasebnoj izložbi nakon završetka projekta. Projekt je inicirala muzejska savjetnica Erika Nađ Jerković, dok je autorica projekta bila upravo Jelena Klinčević. Za sve aktivnosti pripreme djece kao i posjete Muzeju zaslužna je i tadašnja tajnica Udruge Pogled Patricija Kuhta.

Projekt je bio proglašen Naj-akcijom „Grada Čakovca – prijatelja djece“ za 2018. godinu, a upravo smo danas saznali i da je MUZEJ ZA POGLED proglašen jednim od 10 top-projekata na nacionalnoj razini akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”! Svečanost dodjele nagrada održat će se 20. studenog s početkom u 10,00 sati u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba.

Please like & share:

Article written by admin