Završna konferencija projekta Jezici Zrinskih

U četvrtak 25. rujna završnom konferencijom u dvorani za svečane namjene Muzeja Međimurja Čakovec priveden je kraju projekt „Jezična povezanost Baranje i Međimurja – Jezici Zrinskih” koji je započeo u listopadu prošle godine.

Na konferenciji su partneri Muzej Međimurja Čakovec i Udruga Kulturna i zelena zona iz Sigeta predstavili ciljeve i provedene aktivnosti projekta. Posebno su predstavljene knjige koje se tiču zajedničke povijesti Međimurja i Sigeta prevedene na mađarski i hrvatski jezik. Knjiga Vladimira Kalšana „Povijest Međimurja“ tiskana je na mađarskom jeziku u 1.000 primjeraka, monografija „Povijest Sigeta“ tiskana je na hrvatskom jeziku u 500 primjeraka te povijesni roman Ferenca Salamona „Hrabri Marko” tiskan i na hrvatskom i na mađarskom jeziku u 500-500 primjeraka.

Prikazana je i hrvatska verzija 30 minutnog dokumentarnog film „Graditeljska baština obitelji Zrinski u Međimurju“ snimljenog u sklopu projekta. Film je napravljen i u engleskoj i mađarskoj verziji.
Konferencija, koju je svojom pjesmom uveličala ženska vokalna skupina KUU „Veseli Međimurci“, završila je domjenkom za prisutne.

vrijeme održavanja: 25. rujan 2014.
organizator: Muzej Međimurja Čakovec
mjesto održavanja: Dvorana za svečane namjene Muzeja Međimurja Čakovec

Please like & share:

Article written by admin