Čajanka u Muzeju

Muzeologajnica MMč-a je u mjesecu prosincu posvećena čaju. Naime, Svjetski dan čaja obilježava se 15. prosinca, a s obzirom na to da se u muzejskom fundusu čuvaju brojni čajni setovi, organizirano je nekoliko edukativno-kreativnih predavanja i radionica pod naslovom Čajanka u Muzeju.

Na prvoj edukativno-kreativnoj radionici sudjelovali su učenici 2. a razreda III. OŠ Čakovec i njihova razrednica Zdenka Novak. Poseban gost prve Čajanke u Muzeju bio je vlasnik ČokoČaja, Krešimir Šoštarko.

Nakon što su učenici razgledali dio Kulturno-povijesnoga odjela MMČ-a u kojem su izloženi čajni servisi, predavanje o čaju, najpopularnijem napitku na svijetu, održao je vlasnik ČokoČaja, gospodin Krešimir Šoštarko. Učenici su saznali kako je otkriven čaj, koje sve vrste čajeva postoje, tko su najveći ljubitelji čajeva u svijetu, u kojoj se državi godišnje popije najviše čajeva, gdje su i kada izmišljene filtar-vrećice… Imali smo priliku i uživati u opojnim mirisima različitih čajeva, a kušali smo odličan čaj od šumskoga voća, naravno, uz čajni kolačić.

U kreativnom su dijelu učenici izradili svoju šalicu najdražega čaja i upoznali medvjedicu Martu iz slikovnice Medvjedica Marta i šareni planinski čaj.

Druga Čajanka u Muzeju održat će se 20. prosinca. Kako svaka edukativno-kreativna radionica Muzeologajnice za najmlađe posjetitelje priprema nešto novo, već je s nestrpljenjem iščekujemo.  

Please like & share:

Article written by admin