Edukativna radionica – Igrom u prapovijest

Paralelno s izložbom Kamen na prapovijesni način, koja je otvorena minulog petka u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec, danas (22. svibnja) je u Muzejskom informativnom centru održana prva edukativna radionica pod nazivom Igrom u prapovijest koju su vrlo pozorno i marljivo odradili učenici drugog razreda Treće osnovne škole Čakovec s učiteljicom Štefanijom Mustač. Radionicu je vodila arheologinja Branka Marciuš.

Igrom u prapovijest je edukativna i kreativna radionica za djecu od 6 do 12 godina. Osmišljena je kao program popularizacije arheologije, te upoznavanje djece s najstarijom prošlošću kroz aktivno učenje i kreativnu aktivnost. Radionica je zamišljena kao kombinacija arheološke prezentacije, kreativne radionice i arheološke izložbe.

Arheološka prezentacija je zamišljena kao kombinacija powerpoint prezentacije i razgovora s djecom. Usmjerena je na poticanje interesa za arheologiju i arheološku baštinu, a djeca će se na njima prilagođen način upoznati sa najstarijim razdobljem ljudske povijesti – prapoviješću. Kroz priču o prapovijesnim razdobljima, kulturama i tehnologijama prapovijesnog čovjeka, do karakterističnih predmeta i značajnih nalazišta djeca će upoznati prapovijesni način života prostora Međimurja. Kreativnom radionicom omogućiti će se kreativno izražavanje djece kroz modeliranje u glini na način prapovijesnih lončara, učenje vještina tkanja na tkalačkom stanu, te izradu nakita po uzoru na onaj iz prapovijesnih razdoblja. Manjom pak će se izložbom karakterističnih prapovijesnih predmeta iz fundusa Muzeja Međimurja Čakovec djeci omogućiti doživljaj izravnog kontakta sa muzejskim predmetima. Promotivna cijena radionica je 10 kuna.

Trajanje programa: 90 minuta
Ciljna skupina: djeca od 6 do 12 godina
Maksimalan broj sudionika po radionici: 30

Please like & share:

Article written by admin