Jesen u Kraljevom vrtu 2013.

U srijedu 15. listopada održana je godišnja manifestacija Jesen u Kraljevom vrtu u organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec. Priredbu čija je zadaća promicanje života i djela jednog od najpoznatijih međimurskih slikara starije generacije, Ladislava Kralja Međimurca, prigodnim su programom otvorili učenici II. osnovne škole Čakovec. Potom je u ime organizatora uvodnu riječ održao ravnatelj Muzeja Međimurja Čakovec mr. sc. Vladimir Kalšan pozvavši na kraju svog izlaganja sve posjetitelje na otvorenje likovne radionice u Kraljevu vrtu. Radionicu su pripremili i vodili akademski slikari Bojan Miljančić i Dario Štokić uz sudjelovanje dvadesetak učenika petih i sedmih razreda II. osnovne škole Čakovec.

Posjetitelji su mogli razgledati štandove međimurskih proizvođača zdrave hrane te kušati pečene kestene, domaće vino i osobito fini domaći sok, kojeg su od krušaka iz Kraljeva vrta pripremile naše muzejske kustosice.

Uglavnom, bilo je to lijepo druženje. Zahvaljujemo se svima koji su došli, osobito nastavnicama i djeci II. osnovne škole Čakovec kao i tetama i djeci Dječjeg vrtića Čakovec. Naši vjerni sponzori i ove godine bili su Croatia osiguranje Čakovec i tvrtka Ambijenti d.o.o.Čakovec.

vrijeme održavanja: 15. listopad 2013.
organizator: Muzej Međimurja Čakovec
mjesto održavanja: Memorijalna zbirka Ladislava Kralja Međimurca

Please like & share:

Article written by admin