Kraljeva stvaraonica 2017.

U prigodi obljetnice rođenja Ladislava Kralja Međimurca (1891.-1976.) i promocije likovnog stvaralaštva tog zaslužnog međimurskog slikara, grafičara i pedagoga, Muzej Međimurja Čakovec priprema u njegovoj rodnoj kući i popularnom Kraljevom vrtu u Čakovcu, nekoliko edukativnih radionica, zanimljiv kulturni program te niz drugih događanja, službeno uvrštenih u program obilježavanja Dana Međimurske županije.

Priredbe pod nazivom Kraljeva stvaraonica, započet će u Kraljevom vrtu s nadnevkom slikareva rođenja, u ponedjeljak 24. travnja, a nastavit će se cijeli sljedeći tjedan održavanjem sedam kreativnih radionica.

Čast otvorenja svečanosti – ponedjeljak, 24. travnja u 11 sati – ove će godine imati  učenici Osnovne škole Petra Zrinskog iz Šenkovca, koji će tog dana u Kraljevu vrtu upriličiti kulturni i glazbeni program. Potom će voditeljice i voditelji pojedinih radionica predstaviti program rada svojih radionica i pozvati mladež i djecu da se uključe u predstojeća edukativna događanja u Kraljevu vrtu.

Na ovom mjestu donosimo pregled radionica koje će se održavati od ponedjeljka, 24. travnja do nedjelje 30. travnja 2017. (od 17.00 do 18.30 sati) u Kraljevu vrtu u Čakovcu:

  1. Radionica crteža (ponedjeljak 24. travnja u 17 sati) – voditeljica Lidija Matulin, mag. art.
  2. Radionica boje (utorak, 25. travnja u 17 sati) – voditeljica Rusa Trajkova, akad. grafički dizajner
  3. Radionica plastike/kiparstva (srijeda, 26. travnja u 17 sati) – voditeljica Matilda Lepoglavec, mag. likovne pedagogije
  4. Radionica analize slike/umjetničkog djela (četvrtak, 27. travnja u 17 sati) – voditelj Krešimir Hlebec, akad. slikar grafičar
  5. Radionica fotografije (petak, 28. travnja u 17 sati) – voditelj Davor Žerjav, fotograf i autor više fotografskih knjiga
  6. Radionica zvuka (subota, 29. travnja u 17 sati) – voditelj Nikola Švenda, instrumentalist i udaraljkaš (klasični bubanj, djembe, tarabuka)
  7. Radionica kompozicije (nedjelja, 30. travnja u 17 sati) – voditelj Bojan Miljančić, akad. slikar

Cilj radionica je obrazovati mlađu publiku u osnovama umjetničkog izražavanja i pružiti im bazične teoretske i praktične smjernice za razumijevanje umjetničkog djela. Radionice su dopuna formalnoj naobrazbi koja se nudi u školama i kreirane su u suradnji s akademski obrazovanim umjetnicima koji imaju iskustva i u pedagoškom radu. Namijenjene su mladim kreativcima koji bi voljeli naučiti nešto više i  iskušati se u različitim vidovima umjetničkog izražavanja te dobiti teoretsku podlogu i saznanja za evaluaciju umjetničkih djela. S obzirom da zvuk također može biti jedan vid umjetničkog stvaralaštva, likovnim radionicama dodali smo i jednu audio radionicu.

Sve radionice bit će besplatne, materijal osigurava Muzej Međimurja. Radionice su namijenjene mladeži od petnaest do dvadeset pet godina.

Maksimalan broj sudionika po radionici je 15 osoba.

Ukoliko želite sudjelovati molimo vas da ispunite prijavnicu.

Prijavnicu i eventualne dodatne upite šaljite voditeljici prijava Tajani Vidović na e-mail: tajana_vidovic24@yahoo.com .

Za detaljniji program pratite muzejsku internetsku stranicu: http://mmc.hr/.

Please like & share:

Article written by admin