Kraljeva stvaraonica 2017.

U prigodi obljetnice rođenja Ladislava Kralja Međimurca (1891.-1976.) i promocije likovnog stvaralaštva tog zaslužnog međimurskog slikara, grafičara i pedagoga, Muzej Međimurja Čakovec priprema u njegovoj rodnoj kući i popularnom Kraljevom vrtu u Čakovcu, nekoliko edukativnih radionica, zanimljiv kulturni program te niz drugih događanja, službeno uvrštenih u program obilježavanja Dana Međimurske županije.  

Priredbe pod nazivom Kraljeva stvaraonica, započet će u Kraljevom vrtu s nadnevkom slikareva rođenja, u ponedjeljak 24. travnja, a nastavit će se cijeli sljedeći tjedan održavanjem sedam kreativnih radionica.

Čast otvorenja svečanosti ove će godine imati  učenici Osnovne škole Petra Zrinskog iz Šenkovca, koji će spomenutog ponedjeljka u Kraljevu vrtu upriličiti kulturni i glazbeni program. Potom će voditeljice i voditelji pojedinih radionica predstaviti program rada svojih radionica i pozvati mladež i djecu da se uključe u predstojeća edukativna događanja u Kraljevu vrtu.

Na ovom mjestu donosimo pregled radionica koje će se održavati od 24. travnja do početka svibnja 2017. godine u Kraljevu vrtu u Čakovcu:

  1. Radionica crteža – voditeljica Lidija Matulin, mag. art.
  2. Radionica boje – voditeljica Rusa Trajkova, akad. grafički dizajner
  3. Radionica plastike/kiparstva – voditeljica Matilda Lepoglavec, mag. likovne pedagogije
  4. Radionica analize slike/umjetničkog djela – voditelj Krešimir Hlebec, akad. slikar grafičar
  5. Radionica kompozicije – voditelj Bojan Miljančić, akad. slikar
  6. Radionica fotografije – voditelj Davor Žerjav, fotograf i autor više fotografskih knjiga
  7. Radionica zvuka – voditelj Nikola Švenda, instrumentalist i udaraljkaš (klasični bubanj, djembe, tarabuka)

Cilj radionica je obrazovati mlađu publiku u osnovama umjetničkog izražavanja i pružiti im bazične teoretske i praktične smjernice za razumijevanje umjetničkog djela. Radionice su dopuna formalnoj naobrazbi koja se nudi u školama i kreirane su u suradnji s akademski obrazovanim umjetnicima koji imaju iskustva i u pedagoškom radu. Namijenjene su mladim kreativcima koji bi voljeli naučiti nešto više i  iskušati se u različitim vidovima umjetničkog izražavanja te dobiti teoretsku podlogu i saznanja za evaluaciju umjetničkih djela. S obzirom da zvuk također može biti jedan vid umjetničkog stvaralaštva, likovnim radionicama dodali smo i jednu audio radionicu.

Sve radionice bit će besplatne, namijenjene mladeži od petnaest do dvadeset pet godina. Zainteresirani se mogu javiti na kontakt muzeja: mmc@mmc.hr i 040/313 499.

Za detaljniji program pratite muzejsku internetsku stranicu: http://mmc.hr/.

Please like & share:

Article written by admin