Kraljeve trešnje 2014.

U Kraljevom je vrtu 6. lipnja, bilo vrlo zanimljivo i užurbano. Muzej Međimurja Čakovec organizirao je, sada već tradicionalnu, manifestaciju Kraljeve trešnje. Manifestacija se provodi već 7 godinu za redom u dvorištu kuće našeg najpoznatijeg slikara iz prve polovice 20. stoljeća, Ladislava Kralja Međimurca.
Na ovogodišnjim Kraljevim trešnjama, manifestaciji koja je zamišljena kao druženje, likovni rad i uživanje u prvim ljetnim voćnim plodovima, uvodni kulturni program izveli su učenici Osnovne škole Prelog, a kasnije su održali i slikarske radionice sa svojim učiteljem.
Na manifestaciji je sudjelovao i Centar za odgoj i obrazovanje sa svojim unikatnim rukotvorinama, koje su se mogle i kupiti. Kao i svake godine pridružila su nam se i najmlađa dječica iz Dječjeg vrtića Čakovec, a za njih i za sve ostale posjetitelje pripremili smo jedno lijepo iznenađenje – žonglera na kraju programa da ih malo zabavi. Posebno nas je razveselio i posjet grupe poljskih učenika koje su nam doveli njihovi domaćini, čakovečki gimnazijalci.

vrijeme održavanja: 6. lipanj 2014.
organizator: Muzej Međimurja Čakovec
mjesto održavanja: Memorijalna zbirka Ladislava Kralja Međimurca

Please like & share:

Article written by admin