Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane

Treća tradicionalna ovogodišnja manifestacija u Kraljevu vrtu u Čakovcu, Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane, održana je minulog petka, 19. listopada, u organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec i udruge LAG – Međimurski doli i bregi. 

S velikim zadovoljstvom, pa i neskrivenim ponosom možemo ustvrditi kako je ova jesenska priredba – izvornoga naziva Jesen u Kraljevu vrtu – nadmašila sva očekivanja posjetitelja, pa i samih organizatora.

Domaća zdrava hrana (pekmezi, voće, povrće, sokovi, voćne rakije, med, proizvodi od sibirske borovnice i štošta drugo) veoma se dojmljivo uklopila u čarobni ambijent Kraljeva vrta, začinjenog kulturnim programom vrtićke i osnovnoškolske djece, jesenskim dekoracijama cvječarke Karoline iz Nedelišća, mirisom kestena, gulaša te izvrsnim glazbenim nastupom poznatog međimurskog etno dua Goga i Željko.

Šestotinjak posjetitelja uživalo je tijekom tog sunčanog dana u Kraljevu vrtu, razgledavajući bogato opremljene štandove s proizvodima koji svojim okusom i mirisom, kvalitetom, raznovrsnošću i maštovitom ambalažom uvelike nadmašuju sve ono što možete vidjeti u bilo kojem trgovačkom centru.

Domaći čovjek je proizvodio i uvijek se brižno trudio da plodovi njegova rada budu u svemu usklađeni s ljudskom prirodom davno prije pojave trgovačkih giganata i zato zaslužuje – osobito u današnje vrijeme – kvalitetnu prezentaciju svojih proizvoda i dobro osmišljenu javnu promociju.

Upravo je to bila namjera organizatora priredbe: Muzeja Međimurja Čakovec i udruge LAG – Međimurski doli i bregi.

Prisutne goste i izlagače pozdravile su ravnateljica MMČ-a Maša Hrustek Sobočan i predsjednica LAG-a Sanja Krištofić, a samu priredbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec.

Please like & share:

Article written by admin