Muzejske radionice Igrom u prapovijest

Muzej Međimurja Čakovec će i ove godine tijekom mjeseca svibnja organizirati edukativne i kreativne radionice za djecu od 5 do 10 godina. Glavni su ciljevi svih dosadašnjih edukativnih programa Muzeja, pa tako i ovogodišnjeg: povezati nastavne programe s muzejskim sadržajima te omogućiti izvođenje jednog dijela nastave na primjerima izvornih predmeta, ali i poticanje individualnih posjeta muzejskim sadržajima u nastojanju stvaranja buduće publike – osoba koje će oblikovati i njegovati svijest o vlastitom kulturnom nasljeđu.

Ovogodišnje radionice pod naslovom Igrom u prapovijest osmišljene su kao program popularizacije arheologije, te upoznavanje djece s najstarijom prošlošću kroz aktivno učenje i kreativnu aktivnost. Radionica je zamišljena kao kombinacija arheološke prezentacije, kreativne radionice i arheološke izložbe.

Arheološka prezentacija je zamišljena kao kombinacija powerpoint prezentacije i razgovora s djecom. Usmjerena je na poticanje interesa za arheologiju i arheološku baštinu, a djeca će se na njima prilagođen način upoznati sa najstarijim razdobljem ljudske povijesti – prapoviješću. Kroz priču o prapovijesnim razdobljima, kulturama i tehnologijama prapovijesnog čovjeka, do karakterističnih predmeta i značajnih nalazišta djeca će upoznati prapovijesni način života prostora našeg Međimurja. Kreativnom radionicom omogućiti će se kreativno izražavanje djece kroz modeliranje u glini na način prapovijesnih lončara, učenje vještina tkanja na tkalačkom stanu, te izradu nakita po uzoru na onaj iz prapovijesnih razdoblja. Manjom pak će se izložbom karakterističnih prapovijesnih predmeta iz fundusa Muzeja Međimurja Čakovec djeci omogućiti doživljaj izravnog kontakta sa muzejskim predmetima.

Radionice će se održavati od 4. do 29. svibnja, u vremenu od 9.00 do 15.00 sati, s iznimkom svakog četvrtka u svibnju kada će se održavati do 18.00 sati. Cijena radionica je 20 kuna. Voditeljica radionice je Branka Marciuš, kustosica Arheološkog odjela. Za informacije ili prijave javite se telefonom (040 313 499) ili e-mailom (branka.marcius@mmc.hr).

Okvirno trajanje programa: 90 minuta
Ciljna skupina: djeca od 5 do 10 godina
Maksimalan broj sudionika po radionici: 30

INFORMACIJE I NAJAVE
Branka Marciuš, voditeljica Arheološkog odjela
T /F +385 (0)40 313 499
E branka.marcius@mmc.hr

Please like & share:

Article written by admin