6. Salon fotografije Čakovec

Salon fotografije Čakovec je žirirana fotografska izložba, koja se održava od 2011. a otvorena je podjednako profesionalnim i amaterskim fotografima.

Ove godine se prijavilo ukupno 223 autora iz 44 države. Pristiglo je više od 3500 radova na šest zadanih tema: kolekcija (otvorena tema – tematska kolekcija od 3 do 6 rada), slobodna u boji, slobodna monokromatska, priroda, minimalizam i fotoreporterska fotografija.

Stotinjak najboljih radova za izlaganje odabrao je tročlani žiri: Krešimir Pletikosa – voditelj programa obrazovanja za digitalnu fotografiju i obradu na Otvorenom učilištu Algebra i autor nekoliko fotografskih knjiga, Davor Žerjav – autor nekoliko fotografskih knjiga, dopredsjednik Fotokluba Čakovec, Neda Rački, EFIAP/g – fotografkinja, članica Fotokluba Zagreb, dobitnica godišnje nagrade za fotografiju „Tošo Dabac“ za 2013. godinu.

Salon  fotografije Čakovec otvara se 16. prosinca u 19.00 sati, pod pokroviteljstvom svjetskih organizacija za umjetničku fotografiju: The International Federation of Photographic Art (FIAP) i The Photographic Society of America (PSA).

Sponzori izložbe su Međimurska županija, Grad Čakovec, TZ Grada Čakovca, LifeClass Terme Sveti Martin, Vinarija Kocijan i Muzej Međimurja Čakovec.

vrijeme održavanja: 16. prosinca – 30. prosinca 2016.
organizator: Udruga Fotomotiva
mjesto održavanja: Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec

Please like & share:

Article written by admin