Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u obilasku Staroga grada Zrinskih u Čakovcu

Na početku prvoga dana boravka u Međimurskoj županiji i otvaranja svog ureda, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je u pratnji međimurskog župana Matije Posavca i njegovih najbližih suradnika posjetila najpoznatiji kulturno-povijesni spomenik u ovom dijelu Hrvatske – Stari grad Zrinskih te adventsku svečanost, koja se od ove godine po prvi put održava u tom impresivnom povijesnom prostoru.

Ispred velebne barokne palače predsjednicu su pozdravili djelatnici Muzeja Međimurja Čakovec, a dobrodošlicu joj je poželjela v.d. ravnateljice, Maša Hrustek Sobočan.

Obišavši štandove i razgovarajući s izlagačima i okupljenim građanima, predsjednica se osobito interesirala za povijest Staroga grada i planirani projekt njegove temeljite obnove.

Djelatnicima Muzeja Međimurja Čakovec ovaj je posjet osobito drag jer cijeli niz godina pokušavaju pozicionirati ovaj dragocjeni spomenik kulture kao središte kulturno-turističkih događanja u ovom dijelu Hrvatske.

Nakon posjeta Starome gradu i Adventu predsjednica se uputila na završnu svečanost obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke koja se održala u Katoličkom domu u Čakovcu.

Please like & share:

Article written by admin