Promocija paketa “Muzeologajnica” i predstavljanje pedagoškog programa muzeja za školsku godinu 2019./2020.

Pozivamo Vas da 13. rujna 2019. godine u 13 h dođete u Muzej Međimurja Čakovec i sudjelujete na predstavljanju programa, knjižice i promotivnog materijala za škole o projektu Muzeologajnica.

 

Što je Muzeologajnica?

Muzeologajnica je edukativno-kreativni projekt Pedagoškog odjela Muzeja Međimurja za edukaciju predškolske i školske djece. Sastoji se od niza radionica na različite teme vezane uz baštinu Međimurja koje su povezane s Nastavnim planom i programom za pojedine razrede.

 

Zašto Muzeologajnica?

Sudjelovanjem u Muzeologajnici upoznajete zavičajnu povijest i kulturnu baštinu Međimurja već od vrtićke dobi. Saznajte zašto grad Čakovec zovu i Gradom Luje Bezeredija, tko je bila Rumpumpum, a tko „najhrabrija žena Europe”, poslušajte legendu o Pozoju, izradite obiteljski grb, provjerite vještine tkanja na tkalačkom stanu… Upoznajte se s radom kustosa i zadaćama muzeja jer… BITI KUSTOS NIJE LAKO!

 

Gdje?

Predstavljanje će se održati u prostorijama Muzejsko-informativnoga centra (MIC) u petak, 13. rujna u 13 sati

 

Za koga?

Promocija je namijenjena prvenstveno odgojiteljima u vrtiću, učiteljima i profesorima u osnovnim i srednjim školama, ali i ostaloj zainteresiranoj javnosti i medijima.

 

Tko je Zrinko?

Zrinko je muzejski dječak vitez, maskota Muzeologajnice i simbol učenja kroz povijest.

 

 

 

 

Please like & share:

Article written by admin