Stari grad – vitezovi – dame – Pozoj

muzejska kreativna radionica

Stari grad – vitezovi – dame – Pozoj je interaktivna radionica za djecu od 3 do 7 godina, koja na zabavan i zanimljiv način prezentira osnovne povijesne činjenice o obitelji Zrinski, najpoznatijem čakovečkom mitu o Pozoju te o legendi o poznatom renesansnom ljubavnom paru vitezu Nikoli Malakoczyju i dami Izabeli Petroczy.

Tematika radionica kombinira opće pojmove kao što su dvorac, vitez, dama, zmaj, ali personalizirane na konkretna mjesta, osobe i legende našeg kraja. Tako će djeca, čiji je interes u predškolskoj dobi često okupiran pričama bajkovitog i fantastičnog predznaka, moći svojim zamišljenim likovima dati konkretno ime, mjesto i vrijeme zbivanja. Povijesne činjenice poput nastanka Starog grada Čakovca, članova obitelji Zrinski te čvrsto ukorijenjeni mit o zmaju Pozoju na zabavan će način pronaći put kroz dječju maštu u pohranjenu informaciju.

Svrha radionice je: djecu od malih nogu upoznati s poviješću i posebnostima našeg kraja, na zabavan i maštovit način djeci uz lokalnu povijest prezentirati muzejske predmete i muzejske prostore te uspostaviti novi interaktivni pristup u kojem bi se djeca aktivno uključila u pričanje povijesti.

Okvirno trajanje programa: 90 minuta
Ciljna skupina: djeca od 3 do 7 godina
Maksimalan broj sudionika po radionici: 30

INFORMACIJE I NAJAVE
Maša Hrustek-Sobočan, viša kustosica kulturno-povijesnih zbirki
T /F +385 (0)40 313 499
E masa.hrustek.sobocan@mmc.hr