Zrinski Art festival u Starom gradu Zrinskih

U periodu od 31.08. do 03.09. u Starom gradu u Čakovcu održat će se drugi po redu Zrinski Art festival. Umjetnički direktor i organizator Zrinski Art festivala je poznati čakovečki fotograf i konceptualni umjetnik Damir Klaić Ključ, a suorganizatorica festivala Nikolina Mekovec, koreografkinja bogatog umjetničkog iskustva. Vizualni identiet festivala kreirao je akademski slikar Bojan Miljančić. Bogatiji i programski razrađeniji no prošle godine, ovaj četverodnevni festival popratit će od petka do nedjelje i 3FF Festival alternative u organizaciji udruge CEZAM.

Ove godine festival ima međunarodnu dimenziju i broji rekordnih osamdesetak izlagača. Uz domaće umjetnike na festivalu gostovat će gosti iz Slovenije, Srbije, Velike Britanije i SAD-a. Prema riječima Damira Klaića,  domaći umjetnici i Čakovec, iako je malen grad po broju stanovnika, spremni su za viši nivo urbane kulture. Tako se velik dio prostora unutar i okolo Starog grada pretvara u umjetničku pozornicu na kojoj ćemo svjedočiti suvremenim tokovima umjetnosti u svim standardnim i virtualnim izričajima, od klasičnog slikarstva i kiparstva do multimedije u kombinaciji IT tehnologije, videa, fotografije, hologramskih prikaza i slično.

Izlagački prostori koje možete posjetiti tijekom trajanja festivala: izložbeni salon Muzeja Međimurja, novosanirani podrumski dio u atriju muzeja, sam atrij Starog grada, travnata površina između palače i fortifikacije Starog grada, tzv. „diskač“ u sklopu vanjske fortifikacije i prolaz kroz fortifikacijsku utvrdu.

Zrinski Art festival službeno započinje svečanim otvorenjem u četvrtak 31.08. u 20.30 sati izvedbom plesne koreografije „Ritual svijesti“ u izvedbi Studia suvremenog plesa „Teuta“ i ansambla „Paradidl“ te završava u nedjelju navečer. 3FF festival započinje u petak koncertom Emphasisa i završava u subotu u kasnim noćnim satima.

Please like & share:

Article written by admin