Otvorenje Izložbe likovnih i istraživačkih radova uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“
Admin | 22. ožujka 2022.

U petak, 18. ožujka 2022., u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja otvorena je izložba likovnih i istraživačkih radova nastalih uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“. Izložbu je otvorila ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, a Janja Kovač, kustosica Etnografskoga odjela i autorica izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“, posjetiteljima je predstavila brojne zanimljivosti o tibetu. Propozicije likovnog i istraživačkog natječaja predstavila je autorica istog, Ines Virč, muzejska pedagoginja.

 

Na natječaju su mogla sudjelovati djeca i učenici u dobi od 6 do 18 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogli su sudjelovati bez obzira na dob). Tehnika likovnoga rada bio je kolaž (kombinacija različitih materijala), a maksimalan format 2D rada bio je 70 x 50 cm. Za istraživački dio natječaja sudionici su trebali izraditi prezentaciju u pdf-formatu do 10 MB prema zadanim uputama (što je tibet; podrijetlo riječi tibet; simbolika tibeta; motivi na tibetima; značenje boja na tibetima; fotografija tibeta; umjesto zaključka). Broj radova iz ustanova nije bio ograničen, a jedan autor mogao je poslati samo jedan rad. Primili smo 71 likovni i 22 istraživačka rada. Najviše je radova pristiglo iz DV-a Cipelica, I. OŠ Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje strukovne škole Varaždin.

Povjerenstvo je imalo iznimno težak zadatak u odabiru najboljih radova jer svaki je rad doista poseban. Kategorije nagrađenih podijeljene su na vrtić, osnovnu školu, srednju školu, rad skupine i istraživačke radove.

Nagrađeni su likovni radovi sljedećih autora:

VRTIĆ
1. Oto Ovčar
2. Erin Novak Matić
3. Ema Naranđa

OSNOVNA ŠKOLA
1. Jona Purić
2. Viktor Trstenjak Madžar
3. Matej Branilović

SREDNJA ŠKOLA
1. Lucija Antonia Serdarević
2. Roberta Sabol
3. Dino Zeba

RAD SKUPINE
Dnevni boravak djece „Dr. Antun Bogdan“ Čakovec i OOS 7 COO Čakovec

Nagrade za likovno-istraživački radovi primili su:
1. Livia Đudajek
2. Taisa Helena Tomašić
3. Nika Težački

Nagrade autorima najboljih radova uručila je autorica projekta Ines Virč. Svi radovi pristigli na natječaj izloženi su u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja do 8. travnja 2022. i možete ih pogledati svaki dan u radno vrijeme Muzeja Međimurja Čakovec.

Svim dragim sudionicima natječaja, autorima i mentorima, čestitamo na prelijepim radovima!

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA