Otvorena izložba "Međimurje 2022., četvrt stoljeća dabra!"
Admin | 25. studenog 2022.

U Multimedijalnoj dvorani Muzeja „Riznica Međimurja“ možete razgledati zanimljivu izložbu našeg istaknutog fotografa i istraživača manje poznatih životinjskih vrsta koje obitavanju na području Međimurja, Josipa Horvata Majzeka. Uz prigodno predavanje autora, izložba „Četvrt stoljeća dabra“, otvorena je jučer, a privukla je veliku pozornost publike, ponajviše zbog osebujnog nastupa njezina autora, koji uz odlične fotografije (do kojih nije nimalo lako doći s obzirom na veliku plahost dabrova), zna svoje uratke na posebno zanimljiv način i prezentirati.

 

O dabrovima smo tako mogle čuti gotovo posve nepoznate činjenice. Ukratko, riječ je o vrlo inteligentnim životinjicama koje žive u obiteljima do sedam jedinki, grade brane i nasipe, imaju svoj poseban način obrane od uljeza i predatora, žive u uređenim i zaštićenim staništima i skloništima, a osobito se brinu o svojim zubima, čiji rast usporavaju glodanjem drveća. Josip Horvat Majzek napisao je 2014. godine knjigu „Dabrova priča“ u kojoj na svoj osebujan način otkriva tajnu života dabrova na način koji će vas ostaviti bez teksta. Preporučujemo pročitati knjigu i razgledati izložbu. Doista jedinstveno iskustvo. Majzekova izložba otvorena je do 15. siječnja 2023. godine. Posjet je besplatan.

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA