EU projekti
Uvodna konferencija projekta Putovi Zrinskih u Sigetu
Admin | 12.07.2014. 13:55

U subotu 12. srpnja 2014. godine održana je na glavnom trgu u Sigetu uvodna konferencija projekta „Putovi Zrinskih“. Projekt turističke promocije tematskih putova obitelji Zrinskih u prekograničnom području prvi je takve vrste na našem području i napisan je na temelju dugogodišnje suradnje između grada Čakovca i grada Sigeta.

Glavni cilj projekta je izrada tematskih putova kroz koje će se moći istraživati povijest na području dviju regija i obitelji Zrinskih, prezentirati sadržaj posjetiteljima kroz uporabu visokih tehnologija na glavnim info točkama projekta, te obilaziti područja uključena u tematski put. Partnerstvo će se temeljiti na zajedničkom istraživanju, očuvanju i prezentaciji kulturne baštine. Ovim EU projektom nastoji se etablirati Međimurje kao turističku destinaciju kako za domaće tako i za međunarodno tržište. S hrvatske strane, prema projektu će se obnoviti prostorija unutar Starog grada Zrinskih koja će služiti kao polazišna info točka i centar informacija vezanih uz projekt i turističku ponudu područja na kojem se provodi.

Predstavnici projektnih partnera, Szigetvári Várbaráti Kör, Muzej Međimurja Čakovec i Humán Innovációs Csoport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, okupljene su građane Sigeta uputili u projekt te predstavili planirane projektne aktivnosti. Nakon predstavljanja projekta na trgu je održan kviz o povijesti Sigeta, u kojem je ekipa iz Muzeja osvojila 2. mjesto, te je otvorena izložba Jánosa Kapronczaya o sigetskim Bošnjacima.

vrijeme trajanja: 12. srpanj 2014.
organizator: Szigetvári Várbaráti Kör
mjesto održavanja: Glavni trg u Sigetu

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA