EU projekti
Kreće projekt obnove fortifikacije Staroga grada Zrinskih u Čakovcu
Admin | 28.04.2017. 08:33

U Muzejskom informativnom centru MMČ-a danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Projekt revitalizacije i rekonstrukcije fortifikacije Staroga grada u Čakovcu.

Kako su mediji već izvijestili, jučer (27. travnja 2017.) u prostorijama Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu potpisan je ugovor o dodjeli više od trideset i četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju tog najznačajnijeg, najvećeg i najzahtjevnijeg projekta te vrste u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Završetkom radova, Stari grad Zrinskih u Čakovcu konačno će dočekati svoje ljepše dane, a slika povijesne baštine ovoga dijela Hrvatske bit će posjetiteljima i turistima predstavljena u mjeri u kojoj ona to doista i zavrjeđuje. Ugovaranje građevinskih radova započet će u najskorije vrijeme, a završetak cijelog projekta očekuje se za tri godine.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su župan Matija Posavec, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović, koordinator projekta Darko Radanović te arhitektica i glavna projektantica Mladena Ahmetović Stemberger.

Župan Posavec zahvalio se svim pokretačima i sudionicima ovog projekta, istaknuvši kako će obnova Staroga grada promijeniti kulturno-turističku, ali i sveukupnu sliku Međimurske županije. – Sada mogu slobodno reći, jer je s ovim projektom to postalo razvidno, da Međimurje, zahvaljujući sposobnim i stručnim ljudima te agilnim županijskim službama, povlači najviše novca iz EU fondova, kazao je Posavec.

Sandra Polanec Marinović je spomenula kako je procedura s prijavom projekta trajala više od dvije godine te da je to bio najteži i najkompleksniji projekt, s gotovo tisuću stranica projektne dokumentacije.

Maša Hrustek Sobočan je naglasila kako Muzej Međimurja Čakovec sa svojom stručnom ekipom kustosa i ostalih djelatnika neće iznevjeriti povjerenje koje mu je ukazano te da će se veoma ozbiljno i odgovorno primiti svog djela obveza oko realizacije.

Arhitektica i projektantica, Mladena Ahmetović Stemberger, u svom je izlaganju objasnila proceduru izgradnje te kulturno-turističke i muzejske sadržaje koji će biti smješteni u obnovljeni prostor fortifikacije Staroga Grada Zrinskih u Čakovcu.

Ukupna vrijednost projekta je 40.802.742,56 kuna, a zajednički su ga osmislili i napisali: Muzej Međimurja Čakovec, REDEA, Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurska županija, koja je ujedno i nositelj projekta.

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA