Muzealizacija nematerijalne kulturne baštine
Admin | 10. lipnja 2019.

Kustosica Muzeja Međimurja Čakovec Janja Kovač sudjelovala je na godišnjem skupu Hrvatskog etnološkog društva pod nazivom „Muzealizacija nematerijalne kulturne baštine“. Skup je održan 24. svibnja 2019. u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu.

 

U pozvanom izlaganju naslovljenom „Riznica Međimurja, muzej nematerijalne baštine – sazviježđe kulture“ predstavila je projekt muzeja u nastajanju.

U sklopu projekta „Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u muzej nematerijalne baštine“ kustosice Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, Ana Šestak i Janja Kovač rade na osmišljavanju dvaju stalnih postava u obnovljenim prostorima. Izlaganje je proizašlo upravo iz tog aspekta – promišljanja novog postava koji predstavlja poveznicu između statičnih muzejskih predmeta i žive zajednice koju čine nositelji vještina nematerijalnih dobara, stručnjaci različitih polja, ali i svi posjetitelji novog muzeja. U fokusu izlaganja bilo je propitivanje položaja kustosa u oblikovanju stalnih postava i uspostavljanje veze sa zajednicom.

Nakon svih održanih izlaganja održana je rasprava koja je pokazala živi interes za muzejsku struku i aktualna propitivanja u njoj.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA
 
:40px">