Završno predstavljanje projekta Muzej za pogled 2019., petak, 6. prosinca 2019. u 18,00 sati, Stalni postav likovnih zbirki na 1.katu
Admin | 27. studenoga 2019.

Drugu godinu zaredom u Muzeju nastavljamo rad s djecom iz spektra autizma koja su članovi Udruge Pogled iz Nedelišća. Projekt Muzej za POGLED su 2018. osmislile i realizirale, inicijatorica Erika Nađ-Jerković, muzejska savjetnica MMČ-a i klinička psihologinja mr.spec. Jelena Klinčević, vanjska suradnica Udruge za autizam Pogled iz Nedelišća. Ove godine osmišljena je nova koncepcija radionica, u kojoj je kao vanjski suradnik i fotograf sudjelovao Marko Vučenik, grafički dizajner koji je 2010. diplomirao vizualnu komunikaciju na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

 

U vrijeme proljetnih školskih praznika 25. i 26. travnja u stalnom postavu likovnih zbirki održane su četiri radionice, na kojima je sudjelovalo dvanaestero djece uzrasta od 9 do 16 godina, razvrstano u četiri skupine. Kako bi se rad s djecom u spektru autizma odvijao u najpovoljnijoj atmosferi i kako bi za njih bila ostvarena moguća psihološka dobit, zacrtana općim ciljevima ovoga projekta, pobrinula se moderatorica mr.sc. Jelena Klinčević. Uz spomenute sudionike svemu su doprinijele i volonterke Ljiljana Vrtarić i Sonja Grabar, članice Udruge Pogled, te autorica radionica E. Nađ- Jerković.

Djeca koja su sudjelovala na ovogodišnjim muzejskim radionicama i njihovi roditelji te ostali članovi Udruge Pogled, moći će vidjeti ostvarene rezultate, koji će biti predstavljeni na završnoj prezentaciji projekta izložbom dvadesetak odabranih fotografija u stalnom postavu likovnih zbirki na 1. katu Muzeja. Vjerujemo da će se djeca razveseliti ponovnom dolasku u Muzej i izloženim fotografijama snimljenim tijekom radionica, u čijem su stvaranju kao modeli aktivno sudjelovala s fotografom Markom Vučenikom.

Projekt Muzej za POGLED realiziran je sredstvima Grada Čakovca, a popraćen je odgovarajućom publikacijom, koja će biti podjeljena svim sudionicima. Ovogodišnja publikacija sadrži stručne tekstove moderatorice J. Klinčević i autorice radionica E. Nađ-Jerković, dok njezinu vizualnu okosnicu čine autorske fotografije Marka Vučenika snimljene na radionicama. Projekt su recenzirale akademska slikarica prof.dr.sc. Sonja Briski Uzelac, teoretičarka umjetnosti i Tatjana Žižek, mr.spec. školske i predškolske psihologije.

Svi zainteresirani moći će razgledati izložbu do 6. siječnja 2019.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA
 
:40px">