Predstavljen zbornik HAZU Varaždin
Admin | 5. prosinca 2019.

Godinu obilježavanja velike 100. obljetnice oslobođenja Međimurja od mađarske države završavamo prigodnom promocijom knjige i tematskim predavanjem.

 

U srijedu 5. prosinca 2019. u prostorijama Muzejsko-informativnog centra u Muzeju Međimurja Čakovec održano je predstavljanje Zbornika radova: Varaždin i sjeverna Hrvatska u desetljeću nakon Velikog rata, koji je priredio i izdao Zavod za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu. Zbornik je predstavio upravitelj Zavoda dr.sc. Vladimir Huzjan. Uz predstavljanje, održano je se i prigodno predavanje: Oslobođenje Međimurja 1918. u sjećanju hrvatskih domobrana, profesora Janka Kalšana iz Čakovca.

Janko Kalšan mladi je profesor povijesti, rođen 1984. godine u Šenkovcu. Završio je studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer Povijest. Trenutno je na doktorskom studiju na istom fakultetu na smjeru: Moderna i suvremena hrvatska povijest u europskom i svjetskom kontekstu. Zaposlen je u OŠ Petar Zrinski Šenkovec i OŠ Strahoninec kao učitelj povijesti. Koautor je knjige „Međimurski biografski leksikon“ koju je objavio 2012. godine zajedno s ocem, također poznatim povjesničarem i poznavateljem međimurske povijesti. mr.sc. Vladimirom Kalšanom.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA
 
:40px">