Valentinovo u MMČ-u
Admin | 14. veljače 2020.

U Muzeju Međimurja Čakovec radionicom izrade licitarskih srca obilježili smo Valentinovo. S nama su bili učenici Osnovne škole Podturen.

 

Druženje smo započeli gledanjem filma o medičarskom obrtu snimljenom u produkciji MMČ-a 2018. godine. U njemu sudjeluje jedna od preostale tri aktivne medičarke u Međimurju, gospođa Nada Lukša iz Donjeg Vidovca. Gradivo smo ponovili uz pomoć prezentacije u kojoj smo medičarstvo upoznali kao nematerijalnu baštinu koja je upisana na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva. Nakon usvojenog gradiva, prionuli smo poslu i krenuli cifrati licitarska srca. Mali medičari svoj su boravak u muzeju završili slikom sa svojim prvim licitarskim srcima. Njih su i ponijeli sa sobom kao mali dio nematerijalne baštine kojom su i oni postali dionici.

Licitarska srca prepoznatljiv su znak privrženosti. Svojom crvenom bojom i srcolikim oblikom simboliziraju ljubav među zaljubljenim parom, prijateljima, kumovima. Srca i današnja radionica svima nam mogu podsjetnik da ljubav ima mnoga lica.

Radionicu je osmislila i vodila Janja Kovač, kustosica Etnografskog odjela

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA
 
:40px">