Održana prva online radionica projekta Living castles
Admin | 6. srpnja 2020.

U petak 3. srpnja 2020. godine održali smo prvi ciklus online „Radionica na temu kreiranja turističkih ponuda projekta Living castles“. Organizator radionica bio je projektni partner Muzej Međimurja Čakovec. Iako su radionice prvotno bile zamišljene kao zajednički sastanak i druženje u prostorijama Muzejsko-informativnog centra u Starom gradu u Čakovcu, ipak smo se odlučili za radionice u online obliku putem platforme GoogleMeet kako bismo održali socijalnu distancu uslijed povratka virusa COVID-19.

 

Jedan od produkata projekta „Living castles“ je razvoj novog turističkog proizvoda, konkretnije razvoj turističke ponude za različite profile posjetitelja (obitelji, kulturne turiste, posjetitelje u grupama) za ciljana odredišta – za Muzej Međimurja Čakovec, Gradski muzej Varaždin, Muzeje Hrvatskog zagorja i dvorce u Rakičanu, Celju i Ptuju. Radi se o dvorcima i ljetnikovcima projektnih partnera koji sudjeluju na projektu „Living castles“.

Za kreiranje buduće atraktivne ponude u obzir su uzete mogućnosti organizacije kulturno-zabavnih događaja, integracija moderne IKT tehnologije, osmišljavanje tematskih vodstva i „storrytellinga“ baziranih na povijesnim činjenicama, ali i mitovima i legendama, kreiranje dodatnih sadržaja poput tematskih radionica, itd.

Glavni cilj radionica je povezivanje partnerskih dvoraca u oblikovanju turističkog proizvoda temeljenog na kulturnoj baštini.

Radionice za kreiranje ponude održavaju se u 4 ciklusa po tri radionice koje obuhvaćaju:

  1. Pregled trenutnog stanja
  2. Analiza postojećeg stanja i analiza mogućnosti po grupama (obitelji, grupe, kulturni turisti)
  3. Oblikovanje novih turističkih proizvoda
  4. Prezentacija novih osmišljenih turističkih proizvoda

Prvi ciklus radionica – „Pregled trenutnog stanja“ u organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec održala je stručnjakinja Urška Trček, turistička koordinatorica i savjetnica tvrtke Slovenia Explorer. Osim što je analizirala posjećenost i ponudu projektnih partnera do sada na temelju anketa koje smo popunjavali s podacima za unazad tri godine rada s posjetiteljima, Urška je također postavila i smjer i ciljeve u sklopu kojih će se na daljnjim radionicama razraditi i profilirati zajednička jedno i više dnevna turistička ponuda ili tura koja će objediniti navedene slovenske i hrvatske dvorce uz hrvatsko-slovensku granicu. Dobivene smjernice razrađivat će se na daljnjim ciklusima radionica, a drugi ciklus nam već slijedi idući petak 10. srpnja 2020. u organizaciji Gradskog muzeja Varaždina.

Više o samom projektu možete pročitati na mrežnim stranicama: http://www.living-castles.eu/. (MHS)

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA
 
:40px">