Skup "Living Castles"
Admin | 14. rujna 2020.

Pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, u Hotelu Spa Golfer, u Toplicama Sv. Martin 10. i 11. rujna 2020. godine održana je dvodnevna, 53. međunarodna znanstvena konferencija o ekonomskom i socijalnom razvoju i 6. ITEM konferencija „Inovacije, tehnologija, obrazovanje i upravljanje“.

 

Skup je dobro pripremljenim predavanjem otvorio prof. dr. sc. Ante Rončević na temu akvizicije tržišta, a zatim su uslijedila izlaganja prof. dr. sc. Mate Bartolucija o poučnim i uspjelim primjerima novih turističkih proizvoda, video prezentacija doc. dr. sc. Marine Gregorić o pronalaženju novih turističkih rješenja kroz međusektorsku suradnju te profesorice Međimurskog veleučilišta Đurđe Somođi o pravilima oblikovanja novog turističkog proizvoda LIVING CASTLES kroz međusektorsku suradnju. Skup je završio predavanjem univ. spec. oec. Šime Vučetića na temu Uloga lokalne zajednice i turista u dizajnu turističkog proizvoda.

Svi predavači su naglasili potrebu da se baština uvede u svijet biznisa, poslovanja i menadžmenta te da postane dijelom nacionalnog gospodarstva. U tom smislu osobito su zanimljivi srednjovjekovni dvorci i utvrde, koji su velikim dijelom danas prepušteni propadanju, a mogli bi se kroz dobro osmišljene projekte privesti svrsi i biti od koristi lokalnoj zajednici i državi.

Organizator skupa je Međimursko veleučilište, ujedno i vodeći partner na projektu Living castles koji se sufinancira iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. MMČ je jedan od osam partnera.

Na prvom danu skupa iz Muzeja Međimurja Čakovec predavanja su pratili ravnateljica i koordinatorica projekta Living castles za Muzej Međimurje Maša Hrustek Sobočan te voditelj muzejskog marketinga Zlatko Bacinger.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA
 
:40px">