Izložba „Zrinski i čakovečki Stari grad“ prezentirana na međunarodnoj konferenciji u Sloveniji
Admin | 25. ožujka 2021.

U ime Muzeja Međimurja Čakovec, kustosica Magdalena Vrbanec sudjelovala je u utorak (23. ožujka 2021.) na XVI. međunarodnoj konferenciji EKOLOGIJA ZA BOLJE SUTRA – Ekologija i održivi turizam u organizaciji RIS Dvorca Rakičan iz Slovenije. Trajanje konferencije predviđeno je od 23. do 27. ožujka 2021. putem aplikacije Zoom.

 

Prvi dan konferencije bio je posvećen temama iz područja turizma i održivoga razvoja, a među ostalim i projektu Living Castles koji se bavi razvojem zajedničke turističke ponude prekograničnoga područja Hrvatske i Slovenije. Projektni partneri predstavili su aktivnosti i doprinose provedene u okviru projekta, a među njima i Muzej Međimurja Čakovec. Kustosica Magdalena Vrbanec predstavila je izložbu Zrinski i čakovečki Stari grad koja je u okviru projekta realizirana sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj. Izložba je posvećena jednoj od najznačajnijih hrvatskih plemićkih obitelji ranoga novog vijeka, obitelji Zrinski, koja je uz veliki utjecaj na hrvatsku i europsku povijest, doprinijela gospodarskom i kulturnom razvoju grada Čakovca. Uz koncept i sadržaj izložbe na konferenciji je prezentirana i moderna tehnologija kojom je izložba upotpunjena, a kojom se želi privući publika, posebice mladi. Radi se o tabletima i aplikaciji proširene stvarnosti, naočalama za hologramske projekcije te smartphone aplikaciji o rodoslovlju obitelji Zrinski.

Ovim vas putem pozivamo da posjetite izložbu Zrinski i čakovečki Stari grad te vas ujedno podsjećamo da od 1. travnja Muzej prelazi na ljetno radno vrijeme, pa ćemo za posjetitelje od ponedjeljka do petka biti otvoreni do 18 sati.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA