Virtualna izložba: Muzej za Pogled 2020.
Admin | 7. travnja 2021.

Virtualna izložba "Muzej za Pogled" nastala je na osnovi neobičnog kalendara za 2021. godinu na čijim se stranicama nalaze radovi djece iz Udruge za autizam Pogled. Radovi su nastali na likovnopsihološkim radionicama projekta Muzej za Pogled održanim tijekom mjeseca kolovoza 2020. godine.

 

U stalnom postavu likovnih zbirki našega Muzeja održali smo tri radionice za različite uzraste djece u spektru autizma poštujući mjere zaštite od virusa Covid-19.

Djeca su razgledala stalnu izložbu sitne plastike na temu bika iz donacije dr.sc. Danijela Režeka, a zatim su kombiniranom tehnikom radila rad na istu temu. Djeca su izuzetno dobro reagirala na ovu njima zahtjevnu temu i napravila zanimljive radove. Sudjelovalo je dvanaestero djece pa smo po završetku radionica imali isto toliko likovnih radova i rodila se ideja o kalendaru. U kalendaru se osim dječjih radova nalaze fotografije skulptura bikova čiji je autor Dušan Vugrinec. Fotograf nam je bez naknade ustupio svoje fotografije na čemu smo iznimno zahvalni. Kalendar, ujedno i publikaciju sa tekstovima o održanim radionicama ove je godine oblikovala mr.sc. Jelena Klinčević, klinička psihologinja i moderatorica muzejskih radionica.

Idejna autorica projekta je Erika Nađ-Jerković, muzejska savjetnica Muzeja Međimurja Čakovec.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA