Otvorena izložba Eve Vukine: „Sveci i blaženici u našem narodu“
Admin | 12. travnja 2021.

„Sveci su dokaz da svetost nije nemoguća“, kazala je na otvorenju svoje izložbe „Sveci i blaženici u našem narodu“ mlada akademska slikarica, Čakovčanka Eva Vukina. Izložba je otvorena u atriju palače Zrinskih, a četrdesetak slika hrvatskih svetaca, blaženika i službenika Božjih izloženo je u prostoru Izložbenog salona Muzeja Međimurja Čakovec.

 

Organizator izložbe, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, mons. Antun Sente, pohvalio je umjetničko nadahnuće Eve Vukine, koja, kako je istaknuo, „svoje duboke i iskrene vjerske osjećaje izuzetno uspješno i uvjerljivo prenosi na slikarsko platno“. O umjetničkom putu mlade umjetnice govorila je ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, a izložbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec. Kulturni program izveli su članovi obitelji Vukina: operna pjevačica Janja Vukina Fučko te Vlatko i Vilko Vukina s prijateljima.

Ovo je Evina prva samostalna izložba. Rođena je 1993. godine u Čakovcu. Diplomirala je 2018. godine na diplomskom sveučilišnom studiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci te stekla akademski naziv magistra primijenjenih umjetnosti.

Muzej Međimurja jedanaesta je od ukupno četrnaest galerija diljem Hrvatske u kojima se Eva ovom izložbom predstavlja. Izložba je krenula na svoj put u mjesecu svibnju 2020. u Križevcima, a završit će u listopadu 2021. u Karlovcu.

Izložba se može razgledati u Izložbenom salonu MMČ-a do 9.05.2021.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 30. rujna
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. listopada - 31. ožujka
Ponedjeljak - Petak: od 7 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
PRATITE MMČ NA