Kustosica Janja Kovač sudjelovala na konferenciji u Švedskoj
Admin | 21. prosinca 2021.

Kustosica etnografskih zbirki Janja Kovač sudjelovala je 29. i 30. studenog 2021. godine na konferenciji „Rural and Small-town Communities: Local heritage and Identities in an Urbanising World“.

 

Kustosica Kovač održala je izlaganje naslova „What is the price of (intangible) culture?“ u kojem je prezentirala rezultate petogodišnjega rada na istraživanju nematerijalne baštine u sklopu projekta „Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“. Posebno se osvrnula na lončarstvo i medičarstvo kao primjer vještina koje su prošle veliku transformaciju uslijed urbanizacije Međimurja u posljednjih pedesetak godina.

Konferencija se održala na Sveučilištu Södertörn, Stockholm u organizaciji CBEES-a (Center for Baltic and East European Studies), Sveučilišta Södertörn, Instituta za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Varšavi, SIEF-a (Société Internationale d´Ethnologie et de Folklore) i Instituta za etnologiju, Češka akademija znanosti.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Utorak - Petak: od 8 do 15 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Ponedjeljkom, blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA