Otvorena izložba Kristine Pongrac
Admin | 16. kolovoza 2022.

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec 04. kolovoza, otvorena je izložba multimedijalne umjetnice Kristine Pongrac iz Donje Dubrave. Kristina je aktivna članica nekoliko organizacija na području ekologije, umjetnosti i kulture koje se bave promicanjem i očuvanjem međimurskog i podravskog kraja. Do sada je izlagala na nekoliko skupnih te samostalnih izložbi, a jedan dio opusa predstavljen je pod nazivom "Strategije u pijesku i alternative".

 

Riječ je o umjetničkim radovima nastalim autorefleksivnom metodom, aproporcijom i upcyclingom, a izloženi su kao monotipije, objekti, instalacije te javne intervencije popraćene dokumentarnim fotografijama i video projekcijom. Posjetiteljji imaju prilike vidjeti zanimljiva umjetnička riješenja – grafičke monotipije nastale korištenjem krumpira, stari prozorski okviri unutar kojih se odvija razvoj flore i faune, zatim pčelinje saće, kamenje, uže i jelenje rogove.

Priroda, koja obitava u neposrednoj blizini čovjeka, u svojoj prenamijeni i drugačijoj svrsi teži osvještavanju njihove uzajamne harmonizacije i kompatibilnosti te važnosti suživota s prirodom. Kroz umjetnička djela koja se manifestiraju bilo kao ideja, bilo kao prolazna akcija ili pak materijalno opipljiv predmet, dana je promatraču na analizu uz otvoreno pitanje daljnje, ali i dosadašnje egzistencije.

Publiku je pozdravila Janja Kovač, uz autoricu likovnog postava Tajanu Vidović te umjetnicu Kristinu Pongrac.

Izložba je dobila pozitivne reakcije od strane publike koja je odlično prihvatila drugačija, zanimljiva riješenja umjetničkih djela koja su ih potaknula na razmišljanje i svijest o prirodnom okruženju u kojem obitavamo.

Ista se može razgledati do 28. kolovoza 2022. godine godine radnim danom od 08,00 do 20,00 sati (osim ponedjeljkom kada je radno vrijeme od 10,00 sati do 20,00) te vikendom od 10,00 do 18,00 sati u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA