Riznica Međimurja proglašena najboljim stalnim postavom!
Admin | 15. studenog 2022.

Muzej Međimurja Čakovec primio je najveće priznanje muzejske struke, nagradu za najbolji realizirani stalni postav u 2021. godini, za Riznicu Međimurja!

 

Svečana dodjela nagrada održana je 10. studenog 20222. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u dvorani Gorgona. Dodjelu nagrada organiziralo je Hrvatsko muzejsko društvo.

Ova nagrada najveće je priznanje struke, slovi za Oskar u muzejskoj struci i dodjeljuje se najboljima.

Nagradu je Muzej Međimurja Čakovec osvojio u kategoriji realiziranih stalnih postava te je ovim priznanjem struke potvrđena vrijednost dosad najveće investicije Međimurske županije u kulturi.

Nagradu su primili ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, koautorice postava kustosice Janja Kovač i Ana Šestak te župan Međimurske županije Matija Posavec.

Nagradu im je predala Anuška Deranja Crnokić, ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Ministarstva kulture i medija RH.

U pratnji na dodjeli nagrada s muzealcima su bili i Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Sandra Polanec Marinović, ravnateljica Javne ustanove Redea i kolege iz Međimurske županije koji su sudjelovali na provedbi projekta Rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine Međimurja Riznica Međimurja.

Koncept muzejskog postava verificiran je od strane Hrvatskog muzejskog vijeća pri Ministarstvu kulture i medija i time ima dodatnu stručnu težinu i vrijednost. Na njemu su radile kustosice Maša Hrustek Sobočan, Janja Kovač i Ana Šestak, zajedno i ostalim projektantima: Mladenom Ahmetović Štemberger, Dariom Iričaninom, Igorom Galovićem, Ivanom Crnošijom Galović, Zlatkom Jelačićem, Darkom Babićem, Zdravkom Krasićem i Filipom Horvatom.

Novi Muzej službeno je otvoren 9.7.2021. godine.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA