Razgovor s umjetnicom i autoricom izložbe „Priroda stvari“ Mašom Bajc
Admin | 21. studenog 2022.

Mjesto održavanja: Multimedijalna dvorana u „Riznici Međimurja“
Vrijeme održavanja: srijeda, 23.11.2022. u 19 h

 

Uz trenutno postavljenu izložbu fotografija „Priroda stvari“ autorice Maša Bajc muzej organizira „Razgovor s umjetnicom / Artist talk“. Kao uvod razgovoru autorica će prvo održati kratko predavanje na temu svog rada i izložbe. Razgovor će voditi Maša Hrustek Sobočan, kustosica izložbe Maše Bajc.

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec trenutno je izložena konceptualna instalacija koja se sastoji od više komponenti: tekstualnog uvoda u izložbu, serije od 16 fotografija pričvršćenih obostrano na 8 stalaka koji slobodno stoje u prostoru te 16 uokvirenih rečenica/zapisa. Autorica nam izložbom prezentira svoje vlastito iskustvo hoda kroz prirodu, a tu šetnju sintetizirala je u instalaciju fotografija na stalcima, postavljajući ih na način da tvore put kroz izložbeni prostor. Ovdje je primarno u funkciji interakcije gledatelja s instalacijom što dodaje radu komponentu iskustva fizičkog kretanja kroz prostor i interakcije s radom.

Pozivamo Vas da prvo pogledate izložbu u Izložbenom salonu Muzeja (ulaz iz atrija) za što će vam biti potrebno nekih 30 minuta i zatim produžite do Multimedijalne dvorane na katu novo otvorene „Riznice Međimurja“ gdje će se održati predavanje uz prezentaciju.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA