Ravnateljica muzeja gost predavač na Međimurskom veleučilištu
Admin | 15. studenog 2023.

Ravnateljica našeg muzeja, Maša Hrustek Sobočan, pozvana je kao gost predavač na Međimursko veleučilište u Čakovcu. Na poziv doc.dr.sc. Nevenke Breslauer, prof.v.š u trajnom zvanju, 23.10.2023. održala je jednosatno predavanje studentima treće godine stručnog prijediplomskog studija Menadžmenta turizma i sporta. Tema je bila Muzej Međimurja Čakovec i raznovrsnost načina na koji korespondira sa svojim posjetiteljima.

 

Ono što je prezentirala studentima je da naš muzej postoji kako bi služio svojoj javnosti. Vrlo često održavamo prigodne tematske izložbe, uz njih i likovne natječaje za djecu, radionice na temu lokalnih umijeća i edukacije na temu vlastite zavičajne povijesti. Možemo se pohvaliti šarolikom publikom, od predškolske, školske, odrasle do starije dobi. U muzeju radimo sa svima. Pristupačnost je ugrađena u stalne postave „Riznice Međimurja“. Cijela je zgrada prilagođena osobama s invaliditetom s naglaskom na osobe smanjene pokretljivosti te slijepe i slabovidne osobe (podizna platforma, dizalo, linije vodiča, višejezični opisi postava i katalozi na Brailleovom pismu, višejezični audio vodiči, taktilne karte). No, isto tako možemo reći i da muzejski postav vodi dijalog sa svojim posjetiteljima jer oni sami otkrivaju prostor. Postoji mnogo skrivenih izvlačnih ladica, vitrina i panoa u kojima posjetitelj može sam otkrivati predmete. Muzej svoju redovnu djelatnost obogaćuje i kroz projekte EU fondova s raznim partnerima iz zemlje i inozemstva. Uz sve, trudimo se i redovno obnavljati arhitekturu Starog grada koji je sam po sebi spomenik najveće kategorije.

Cilj gostovanja i predavanja bio je studentima pokazati na konkretnim primjerima kako se putem dobro osmišljenih programa i aktivnosti stvara povezanost institucije sa svojom publikom. Za uzvratan poziv ravnateljica je pozvala studente u posjet muzeju. Tim više što je od njih prisutnih 39 studenata tek nekolicina bila iz Međimurja, a ostatak iz susjednih županija.

Studenti su 13.11.2023. godine uzvratili posjet muzeju. Stigli su u pratnji doc.dr.sc. Nevenke Breslauer. Ravnateljica Hrustek Sobočan im je održala stručno vodstvo Riznicom Međimurja.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA