Obnova objekata MMČ-a
Sanacija stubišta palače i obnova fortifikacije Staroga grada.
Admin | 28.08.2018. 16:43

Zbog radova na glavnom stubištu palače Zrinskih, u Muzeju Međimurja Čakovec bit će do kraja rujna zatvoreni svi muzejski postavi. O tome smo više puta pisali te zamolili moguće posjetitelje za razumijevanje. Svi znamo da neophodni građevinski radovi prekidaju ustaljeni tijek događanja, no nije bilo drugog rješenja: morali smo zatvoriti postave i krenuti s obnovom stubišta kako bismo kasnije mogli nastaviti s radovima na statičkoj sanaciji palače. Kao i svaki drugi spomenik kulture, Stari grad zahtijeva permanentnu obnovu koja, ako joj se pristupa ozbiljno i studiozno, zapravo nikad i ne prestaje. Stoga smo, unatoč kreativnom neredu na gradilištu, sretni što je obnova i revitalizacija najpoznatije i najposjećenije međimurske povijesne znamenitosti dostigla razinu javne percepcije koja ju postavlja u sam vrh prioriteta glede zaštite i očuvanja kulturne baštine. Neka tako ostane sve dok dom Zrinskih ne zasja onim sjajem koji zaslužuje.

No Muzej Međimurja Čakovec ima i jednu nadasve zanimljivu, dislociranu muzejsku destinaciju – Memorijalnu zbirku slikara Ladislava Kralja Međimurca, poznatiju kao Kraljev vrt. Svoju rodnu kuću, najpoznatiji međimurski slikar starije generacije posmrtno je darovao sugrađanima, a Muzej Međimurja Čakovec u njoj je uredio galeriju slika, konzervirao njegov atelje i stambeni prostor s namještajem te malu zbirku slikarevih osobnih predmeta. U dvorištu je uređen građanski vrt koji također održavaju djelatnici našeg muzeja. Sve u svemu vrijedno za pogledati. Svake srijede čekamo vas otvorenih vrata od 10 do 14 sati, a uz najavu na tel. 040/313 499 ili e-mail: mmc@mmc.hr, i sve ostale dane u tjednu. Dobrodošli.

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA