Likovna galerija

Osnivanjem Muzeja 1954. g. počinje rad na sakupljanju umjetničkih djela za buduću galeriju. Četrnaest godina kasnije 1968. g. ustanovljen je muzejski odjel Likovna galerija i otvoren njegov stalni postav u palači Starog grada na 2. katu, prema koncepciji tadašnje kustosice prof. Ljubice Ramušćak. Primarni cilj bio je da se sakupe djela umjetnika koji su rođenjem, životom ili radom povezani s Međimurjem.

Odjel prikuplja, čuva i istražuje djela suvremene umjetnosti od kraja 19. stoljeća na dalje i vodi potrebnu dokumentaciju o jedanaest zbirki u kojima je trenutačno više od 7000 predmeta. Uz to odjel organizira izložbenu djelatnost i vodi dislociranu zbirku slikara Ladislava Kralja-Međimurca. Izložbena djelatnost odvija se u reprezentativnom Izložbenom salonu smještenom u prizemlju palače. Osim zavičajnih umjetnika ondje izlažu renomirani suvremeni hrvatski i strani umjetnici, a priređuju se i tematske izložbe iz fundusa likovnih zbirki.

Stručni djelatnik:
Erika Nađ Jerković, muzejska savjetnica, voditeljica Odjela

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA